Kevään viimeisen teemavalmennuksen päätteeksi nostettiin porukalla maljat ja toivotettiin kesä tervetulleeksi.

eCom Growth -kasvuohjelma järjestää jäsenilleen kuukausittain teemavalmennuksia, joissa pureudutaan kansainvälisen verkkokaupan eri osa-alueisiin. Videoimme valmennukset ja niiden tallenteet ovat kaikille nähtävissä täällä.

Kauppiasosaaminen II päätti kevään teemavalmennusten sarjan

Vuoden 2017 kevätkauden teemavalmennusten sarjan päätti Kauppiasosaaminen II viime viikon keskiviikkona 21.6. Valmennus oli jatkoa huhtikuun Kauppiasosaaminen I -valmennukselle; molemmissa teemavalmennuksissa pureuduttiin kaupan teon ytimeen. Kesäkuun osuudessa käsiteltiin mm. verkkokaupan sisällöntuotantoa, chatin hyödyntämistä myynnissä, asiakaspalvelua ostopolun ytimessä sekä tavarapelin hallintaa ja keinoja verkkokaupan kasvattamiseen. Valmentajina toimivat jälleen kerran verkkokaupan ammattilaiset ja asiantuntijat.

Juho Tunkelo

Juho Tunkelon (Effortless Marketing) esitys Verkkokaupan core copy käsitteli keinoja joilla valjastaa sisällöntuotanto tuomaan myyntiin lisätehoa yrityksen kansainvälistyessä. Tunkelo listasi verkkokaupan tärkeimmät sisällöt: tuotekuvaukset, artikkelit sekä lasketumissivut ja tarjosi valmennuksessaan lukuisia erinomaisia käytännön neuvoja ja vinkkejä verkkokaupoille.

Pelle Pettersson

Päivän aikana saimme oppia myös ruotsalaiselta verkkokauppiaalta Pelle Petterssonilta, joka tunnetaan tunnetaan mm. Klockkungarna Sverige AB:n perustajana. Pettersson kasvatti yrityksen yhdeksi Skandinavian suurimmista kellokaupoista, minkä ohella hän on voittanut lukuisia palkintoja Pohjoismaissa, kuten Vuoden yrittäjä pk-sarjassa vuonna 2015 Ruotsissa. Nykyisin Pettersson työskentelee Cervera.se:ssä. Petterssonin esitys How to go from 0 to 100 % in 3 months käsitteli keinoja, joilla Cervera.se on menestynyt ja kasvanut vauhdilla viime vuoden aikana. Näitä olivat mm. konversioprosentin kasvattaminen sekä markkinointi mixin ja omnichannelin kehittäminen.

Petri Lehmuskoski

Petri Lehmuskosken (Gorilla Ventures) esitys Kansainvälistymisen edellytys: Tavarapeli kunnossa pureutui verkkokaupalle tärkeään aiheeseen eli tavaran osto- ja myyntitoimintoihin. Lehmuskosken mukaan ”tavarapeli on yksi yrityksen tärkeimmistä funktioista” ja ”pienikin muutos jollain osa-alueella voi johtaa merkittävään kannattavuuden muutokseen”. Valmennus tarjosi runsaasti hyviä neuvoja tavarapelin johtamiseen.

Valmennuksessa kuultiin myös erinomaiset esitykset eCom Growth -jäsenyritysten Antti Järviseltä (Jimm’s) sekä Mikko Salmeniukselta (Etail Man / Eurokangas). Antti Järvinen esitteli, miten verkkokauppa voi valjastaa chatin tuottamaan lisätehoja myyntiin. Järvisen mukaan tekniikka ei ole chatissa kynnyskysymys, sillä valittavana on useita erilaisia ratkaisuja. Tärkeämpää on chatin asiakaspalvelun johtaminen: tavoitteiden asettaminen, henkilöstön koulutus sekä seuranta. (Fun fact: Jimm’sin asiakaspalvelu on avoinna 24/7). Mikko Salmenius esitteli Eurokankaan verkkokaupan casen, jossa korkealaatuinen ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu on mukana asiakkaan ostopolun jokaisessa vaiheessa. Eurokankaan verkkokauppa on onnistunut yhdistämään menestyksekkäästi asiakkaan itsepalvelun, myymälän asiakaspalvelun ja ompelimon palvelut tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

Teemavalmennuksen päätteeksi järjestettiin vapaamuotoinen eCheers -osuus, jossa palkittiin leikkimieleisesti teemalla ”Vuoden tekijät” seuraavat henkilöt/yritykset: vuoden osallistuja (Piia Marjamaa, Hyvän Tuulen Puoti), vuoden kampanja (Antti Järvinen, Jimm’s), vuoden myyjä (Heikki Tiittanen, Finnish Baby Box), vuoden soluttautuja (Tatu Kuivalahti, Custobar) ja vuoden kansainvälistyjä (Finnish Design Shop). Valmennuksen päätteeksi nostettiin vielä porukalla maljat kesälle.

Voit katsoa kauppiasosaaminen I ja II valmennusten videoidut osuudet sekä esitysmateriaalit täällä.

Aiemmat teemavalmennukset ovat käsitelleet niin lisärvotyökaluja, konversio-optimointia, asiakashankintaa, kansainvälistymistä kuin analytiikkaa ja rahoitusta – tsekkaa myös muiden valmennusten tallenteet täältä.

Teemavalmennukset jatkuvat jälleen syksyllä

Syksyn 2017 teemavalmennukset ovat työn alla ja valmennusten päivämäärät ovat seuraavat: 23.8., 21.9., 18.10. ja 16.11. Seuraa uutisia kotisivuillamme sekä Twitterissä, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista valmennuksista sekä materiaaleista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here